Siperia opettaa

Seuraavassa MikroPC:n numerossa 2 3.2.2000 pyytämiä opetuksia tietotekniikan hankaluuksista:

Kimmon omat kultaiset opetukset

1. Varmuuskopioi työasemasi data-tiedostot säännöllisesti - varmista myös kopioinnin onnistuminen
2. Tallenna tiedosto riittävän usein, riittävän monella eri nimellä, riittävän monelle eri tallennusmedialle.
3. Käytä tuoreita virustorjuntaohjelmia, älä laiminlyö niiden päivitystä


Muiden opetuksia:

Antti, Loviisa:

1. Monet käyttäjät tallentavat omat asiakirjansa siihen mihin ohjelma ensiksi ehdottaa, eli samaan kansioon itse ohjelman kanssa. Tulos on hirveä sekasotku ajan mittaan. Suoraan disketille tallentaminen on kai yritys päästä järjestykseen.

2. Windows tarjoaa mahdollisuuden asettaa käyttäjän oma kansio oletustalletuskansioksi, mutta harvoissa oppaissa neuvotaan tätä.

3. Useimpien käyttäjien työpöydät ovat käytännössä vailla järjestystä, windowshan vain lajittelee ohjelmat aakkosjärjestykseen. Jo muutaman vuoden vanhassa koneessa pursuaa "Programs"- kansio yli laitojensa. Se on kuitenkin yhtä helppo kansioittaa kuin kovalevykin:
    Perustetaan muutama uusi kansio, joihin niputetaan samaan alaan kuuluvat ohjelmat, ja harvemmin tarvittavat piilotetaan "Apuohjelmat"-kansioon (ja sinne vielä tarvittavat alakansiot. Ja kaikille näille voi tietysti omat kuvaavat nimet, niin johan pysyy ohjelmat järjestyksessä!


Markku:

Noh, tämän kahden vuoden ja kahden pc:n jälkeen (ja Windowsin) voisin todeta, että  kaikkien kotimikrojen ja Windowsien kanssa samaan pakettiin -vaikka sitten väkisin ja lakisääteisesti- pitäisi kuulua Nortonin Ghost.Kun olen taistellut - milloin onnekkaammin milloin vähemmän onnekkaasti - Windowsien kanssa, niin toi on sellainen ihme lääke, joka tehoaa ja nopeesti. Tietty ton täysipainoinen hyväksi käyttö edellyttää, jotta viitsii (nimen omaan VIITSII tehdä
tarpeeksi usein backupit vaikka vaan siten C:osiosta...tai mille sitten ikinään toi maailman kaikkeuden riemuvoitto (W95/98)onkaan asennettu. Tietty ton kanssa on hyvä olla esim.cdrw asema,jolle on helppo sitten päivittää esim.toi c-osio.Sitten kun kone kaatuu peruuttamattomasti,ja muutenkin menee niin perusteellisesti sekaisin, ettei ole muuta toivoa, kuin format c: /q...niin ei muuta kuin bootti korppu koneeseen ja rw-levyltä c:osion palautus ja homma jatkuu noin 15 min päästä uudelleen...toisin pientä fiilailua ton jälkeen tarvitsee, riippuen ihan siitä miten vanhan version on joutunut ottamaan takasin käyttöön...


Jorma, Mikkeli:

Kiteytettynä. Miksi edelleen atk-projekteissa toteutus venyy sen takia, että käyttäjät alkavatkin vaatia mahdottomasti uusia ominaisuuksia, joita ei ole koskaan aikaisemminkaan ollut käytössä? 

Kimmon vastaus: Ennen kaikkea huvittaa se, kuinka käyttäjät alkavat toivoa kuuta taivaalta, kun aikaisemmin on tultu 
toimeen päreellä.

.

Back to Index

 

Homepage of Kimmo Rousku


Päivitetty:
6.2.2000 at 18.45 Kimmo Rousku